đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Tree

| | | LĂ€stid: 1 minuter (1220 tecken)

SkrÀmdump av Mac-programmet Tree.

MÄnga av de artiklar jag skriver bygger pÄ omfattande research, bÄde i form av inlÀsning och intervjuer. Innan jag sÀtter mig och skriver artikeln behöver jag strukturera upp innehÄllet sÄ tydligt som möjligt.

Det Àr dÄ jag startar Tree.

Till OS X finns en uppsjö av sÄ kallade outliners, program som hjÀlper till att just ordna struktur i tanken. En av de populÀraste Àr OmniOutliner, men för mig Àr det lite som att anvÀnda Word istÀllet för Ulysses: Mer avancerat Àn vad jag faktiskt behöver, med fler funktioner Àn jag har glÀdje av och dÀrmed har lust att betala för.

NÀr jag hittade Tree insÄg jag att det matchar mina behov perfekt. Bra knappkommandon för att snabbt kunna lÀgga till nya saker i utkastet, ett fÄtal funktioner för att förstÀrka det jag skriver med fÀrg och form men i övrigt inte sÄ mycket mer.

Enda önskemÄlet: Att jag skulle kunna exportera utkasten till Markdown-formaterade textfiler.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]